Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

H θεία λειτουργία μέσω... εφαρμογής του iPad!


Η εκκλησία εκτός από τους νέους θέλει προφανώς σιγά-σιγά να έρθει σε επαφή και με την τεχνολογία...
Κι αν αυτό μερικοί ακόμη δε λένε να το... «χωνέψουν», δεν ισχύει το ίδιο και για τον Πάολο Παντρίνι, σύμβουλο του Ποντιφικού Συμβουλίου του Βατικανού για την Επικοινωνία με την Κοινωνία.
Τι έχει δημιουργήσει; Μία εφαρμογή για iPad με την οποία μπορεί να γίνεται η θεία λειτουργία!
Στα 36 του χρόνια, ο αιδεσιμότατος Παντρίνι θεωρεί ότι για να έρθει το Βατικανό, πιο κοντά στο λαό, οφείλει να προσαρμοστεί στις νέες τεχνολογίες και να τις υιοθετήσει!
Έτσι, πήρε την πρωτοβουλία να αναπτύξει τη νέα αυτή εφαρμογή του iPad, την οποία και χρηματοδότησε εξ ολοκλήρου και θα επιτρέπει στους καθολικούς ιερείς να εκτελούνε τη Θεία Λειτουργία!
«Κάτι τέτοιο θα είναι πολύ χρήσιμο στους συναδέλφους που ταξιδεύουν πολύ και αναγκάζονται να τελέσουν τη Θεία Λειτουργία σε μικρές ενοριακές εκκλησίες μέσα από παλιά, και φθαρμένα βιβλία», εξήγησε.
Πάντως για να προλάβει και τις αντιδράσεις των πιο συντηρητικών πιστών, ο αιδεσιμότατος διευκρίνισε : «Είναι σαφές ότι τα κανονικά ιερά βιβλία της Καθολικής Εκκλησίας θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Όμως δεν υπάρχει λόγος να σκανδαλιζόμαστε, αν πάνω στην Αγία Τράπεζα υπάρχουν και ηλεκτρονικές συσκευές που βοηθάνε στην προσευχή».
Η εφαρμογή αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο καλοκαίρι και θα περιλαμβάνει το πλήρες Συναξάρι, θα είναι δωρεάν και θα διατίθεται στις βασικές γλώσσες των καθολικών πιστών (λατινικά, ιταλικά, γαλλικά, ισπανικά, αγγλικά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.