Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Ελλάδα - Αργεντινή: Η ώρα της απάντησης στον Ντιέγκο Μαραντόνα


Η ώρα της κρίσιμης αναμέτρησης της Εθνικής μας ομάδας με την Αργεντινή του Ντιέγκο Μαραντόνα πλησιάζει.
Η αγωνία όλων των Ελλήνων φιλάθλων είναι μεγάλη για το αν τελικά θα καταφέρει η ομάδα μας να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα και να προκριθεί στους 16 του Μουντιάλ. Στοίχημα δύσκολο, αν αναλογιστεί κανείς τη δύναμη της Αργεντινής, όπως αυτή έχει φανεί από τα πρώτα δύο της παιχνίδια, αλλά και την ασταθή απόδοση της εθνικής μας, όπως έχουμε μέχρι τώρα διακρίνει.
Τα σενάρια πρόκρισης πολλά και τα ξέρετε ήδη... Τα κομπιουτεράκια έχουν πάρει φωτιά μιας και καμία εκ των τεσσάρων ομάδων του ομίλου μας δεν είναι σίγουρα στους 16 και καμία δεν έχει σίγουρα αποκλειστεί!
Ο Ότο Ρεχάγκελ δεν έχει μέχρι στιγμής αποφασίσει για το ποιοι θα είναι οι 11 παίκτες που θα ρίξει στο ματς, αν και οι αλλαγές από το τελευταίο νικηφόρο παιχνίδι με τη Νιγηρία δεν θα είναι πολλές. Πιθανολογείται ότι μπορεί να δούμε στην αρχική ενδεκάδα το Σαμαρά αντί του Γκέκα, και ίσως και το Μόρα αντί του Παπασταθόπουλου, άρα το σχήμα να είναι: Τζόρβας, Κυργιάκος, Μόρας (ή Παπασταθόπουλος), Αβραάμ Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Βύντρα, Τζιόλης, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς (ή Γκέκας) και το σύστημα 4-5-1 σε αντίθεση με ό,τι είχαμε δει μέχρι τώρα στα δύο παιχνίδια της ελληνικής ομάδας.
Τον Ρεχάγκελ πονοκεφαλιάζει ο Μέσι και οι στημένες φάσεις. "Μπορούμε να τους νικήσουμε και να γράψουμε ιστορία", είπε στους Έλληνες παίκτες ο Γερμανός προπονητής που θα επιδιώξει τη νίκη, αλλά δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στα μετ' όπισθεν μιας και οι επιθετικές αρετές της Αργεντινής είναι αδιαμφισβήτητες.
Όσο για τον Ντιέγκο Μαραντόνα, στη συνέντευξη τύπου παρέλειψε να αναφερθεί στην Ελλάδα (!) -λες και δεν τον απασχολούσε το παιχνίδι- ωστόσο αναφέρθηκε σε επτά αλλαγές που θα κάνει στην αρχική του ενδεκάδα διατηρώντας όμως στο σχήμα του το Μέσι. Μίλησε για Βραζιλία, για Γαλλία, για τις υπόλοιπες ομάδες της Νοτίου Αμερικής, ακόμα και για τα γυαλιά ηλίου που φορούσε και του έκαναν δώρο οι κόρες του...
Μας αγνοεί πλήρως από ό,τι φαίνεται λοιπόν ο Ντιέγκο Μαραντόνα, αλλά η απάντηση της εθνικής μας ομάδας στον προπονητή της Αργεντινής πρέπει να δοθεί μέσα στο γήπεδο και η ώρα που όλοι περιμένουμε πλησιάζει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.