Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Στα σκαριά το ηλεκτροκίνητο Golf


Η νέα τάξη πραγμάτων στην παγκόσμια αγορά του αυτοκινήτων έχει θέσει καινούριες βάσεις κάνοντας τους επικεφαλής των τμημάτων «Έρευνας και Ανάπτυξης» να πονοκεφαλιάζουν. Όμως τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά και θα φάνταζαν εξωπραγματικά εάν οι γραμμές που διαβάζετε γράφονταν στις αρχές του 21ου αιώνα.
Η VW από την πλευρά της δεν θα μπορούσε να μην πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις και αναμένεται να παρουσιάσει την ηλεκτροκίνητη έκδοση του Golf η οποία θα ονομάζεται Golf blue-e-motion. 
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο εν λόγω κινητήρας θα αποδίδει 115 ονομαστικούς ίππους και 279 Nm ροπής. Η ηλεκτρική ενέργεια αποθηκεύεται σε μία μπαταρία ιόντων-λιθίου που είναι τοποθετημένη κάτω από το χώρο αποσκευών ενώ η χωρητικότητά της αγγίζει τα 26,5 kw/h.
Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία εκτιμά πως το νέο Golf θα έχει 150 χιλιόμετρα αυτονομία ενώ το αμάξωμα θα επιβαρυνθεί «μόλις» 205 κιλά. Αν και το τελικό concept car θα αγγίζει τα 1.545 κιλά, η VW είναι αισιόδοξη και ανακοινώνει 11,8 secs για την ολοκλήρωση της διαδικασίας 0-100 km/h ενώ η τελική ταχύτητα θα περιορίζεται στα 140 km/h.
Εντός του 2011 αναμένεται να ξεκινήσουν οι εξαντλητικές δοκιμές του μοντέλου που θα βγει στην παραγωγή το 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.